RECENTE BITCOIN FOMO STUURT VERLOREN SLEUTELHANGERS DIE KLAUTEREN, WAARDOOR ZE IN SLAAP VALLEN.

De Bitcoin-prijs verdubbelde onlangs zijn vroegere piek en zette een nieuw hoogtepunt neer boven de $40.000 per munt. De prestatie zette de cryptocurrency terug in de krantenkoppen toen de investeerders hun succes vierden.

Maar het is geen gelukkig verhaal voor alle Bitcoin-houders, velen van hen die in de loop der jaren munten hebben verloren. In plaats daarvan heeft de rally geleid tot een verdrievoudiging van het aantal gebruikers dat toegang zoekt tot de verloren BTC. Hier is hoe zelfs de vroegste investeerders van het bedrijfsmiddel nog steeds hun slaap verliezen, ondanks de stijgende prijzen.

BITCOIN RALLY BOVEN $40K HEROPENT WONDEN VAN VERLOREN BTC

Een van de grootste sterke punten van Bitcoin is het beperkte aanbod van slechts 21 miljoen BTC. Op dit moment zijn er nog minder in omloop, en maar liefst 20% van wat er in omloop is, gaat voor altijd verloren.

Verloren munten zijn een bonus voor de houders van Bitcoin Loophole, omdat dit betekent dat het aanbod nog beperkter is dan bedoeld, en de prijs per munt nog meer kan stijgen op basis van binnenkomend kapitaal.

Maar voor degenen die daadwerkelijk hun munten hebben verloren, maakt het hen gek en zorgt het ervoor dat ze ontelbare uren inspanning verliezen om ze terug te krijgen, en zelfs hun slaap verliezen.

Vroege crypto-pionier Stefan Thomas, voorheen CTO van Ripple, heeft momenteel een hardware portemonnee met meer dan 7000 BTC binnenin, maar heeft nog maar twee gissingen over om deze te ontgrendelen voordat de ingebouwde beveiligingsfunctie de portemonnee schoonveegt.

Thomas schopt zich sinds 2013 in de achterhoede over deze opgesloten BTC, allemaal omdat hij „vergeten was een reservekopie te maken“ van zijn papieren sleutels. In een NPR-rapport van dat jaar zou de BTC van Thomas 1,4 miljoen dollar waard zijn geweest. Vandaag is het ongeveer 238 miljoen dollar waard.

„Ik zou gewoon in bed liggen en er over nadenken,“ vertelde Thomas aan The New York Times. „Dan zou ik naar de computer gaan met een nieuwe strategie, en het zou niet werken, en ik zou weer wanhopig zijn.“

EEN HEEL ANDER, PIJNLIJK SOORT CRYPTO FOMO…

Vele anderen die munten verloren hebben, voelen deze wanhoop ook, een pijnlijkere vorm van FOMO. Bij FOMO gaat het meestal om het volledig missen van de boot, omdat je de boot hebt gemist. Deze investeerders hebben de golf gereden, maar verdrinken nu in verdrinking nadat ze de toegang tot hun sleutels zijn kwijtgeraakt.

De recente stijging van de Bitcoin-prijzen heeft geleid tot een verdrievoudiging van de aanvragen om verloren BTC te helpen herstellen, aldus Wallet Recovery Services. Maar liefst 20% van de 18,5 miljoen BTC die in omloop zijn, zou volgens blockchain analysis firm Chainalysis mogelijk verloren zijn.

Dat zou de hoeveelheid verloren BTC op ongeveer 3,7 miljoen brengen, wat het totale aanbod dat kan worden gebruikt of verkocht, zou verminderen. Dit betekent ook dat er potentieel duizenden zijn zoals Thomas, die ondanks het feit dat hij de opkomende technologie van binnen en van buiten kent, verkeerd behandelde papieren sleutels of passcodes heeft en nu geen toegang heeft tot hun miljoenen, of potentieel miljarden, in Bitcoin.

Laat Thomas‘ verloren slaap en BTC een les voor iedereen zijn, en vergeet niet om veilig en zeker een back-up te maken van privé-sleutels.