ALGO Bounces op het $0.5 Support Level – Continuation Next?

  • Er is steun en weerstand bij $0,50 en $0,88.
  • ALGO/USD is bezig om uit een dalende weerstandslijn te breken.
  • ALGO/BTC ziet weerstand onder ogen bij 5100 satoshis.

De Algorand (ALGO) prijs is uitgebroken van een lange termijn weerstandsniveau en heeft het daarna gevalideerd als steun. Zolang de koers boven dit nieuw gecreëerde steungebied wordt verhandeld, wordt de koersbeweging als bullish beschouwd.

Lange termijn niveaus

De ALGO-prijs is sinds begin augustus in een versneld tempo gestegen. Op 12 augustus brak de prijs uit boven het $0,5 gebied, dat sinds maart weerstand bood, en bereikte een hoogtepunt van $0,749. De daaropvolgende daling zorgde ervoor dat de prijs het breakoutniveau als steun in de rug valideerde.

Hoewel er enige bearish divergentie is op de RSI, is deze niet erg uitgesproken en helemaal niet aanwezig in de MACD. Bovendien staat het grootste volume op de meest recente bullish candlestick, een teken dat het opwaartse momentum nog steeds intact is.

Als de koers blijft stijgen, zou het volgende weerstandsgebied worden gevonden op $0.88, gecreëerd door de hoogtepunten van augustus 2019.

Golftelling

Cryptocurrency trader @Scottmelker schetste een ALGO-grafiek, die de prijs laat zien die probeert uit te breken uit een aflopende wig, met de mededeling dat de prijs uiteindelijk zou moeten uitbreken.

De koers gaat sindsdien omhoog en is op dit moment bezig met het uitbreken. Het volume is behoorlijk, maar het moet wel weer aantrekken om de uitbraak legitiem te maken.

De beweging is waarschijnlijk een deel van een verlengde vijfde golf (blauw), die zou kunnen eindigen in de buurt van $0.85. Naast het feit dat het een belangrijk lange termijn weerstandsniveau is, wordt het doel gevonden door het projecteren van het 2.61 Fib-niveau van de golven 1 – 3.

Op de kortere termijn betekent het feit dat sub-golf 4 (oranje) de top van golf 1 niet heeft doorbroken, dat de formatie geldig is. Het projecteren van de 1.61 Fib van subgolf 1 (oranje) naar de onderkant van subgolf 4 geeft een vergelijkbaar doel van $0.86.

De langere termijn grafiek wordt hieronder gegeven. Het laat zien dat de verlengde vijfde golf (blauw) deel uitmaakt van een derde golf (zwart) op langere termijn.

ALGO/BTC

Het ALGO/BTC-paar bevindt zich momenteel op een zeer belangrijk niveau, gevonden op 5100 satoshis. Het niveau fungeerde als weerstand sinds de inzinking in september 2019.

Op 13 augustus brak de prijs naar verluidt uit en bereikte de volgende dag een hoogtepunt van 6471 satoshis. De hogere prijzen konden echter niet worden volgehouden en de prijs daalde terug tot onder het verzetsgebied. Als het gebied niet wordt teruggewonnen, kan de vorige uitbraak alleen maar een afwijking zijn, gevolgd door een sterke beweging in de andere richting.

De technische indicatoren bevestigen nu echter de ommekeer. Hoewel de RSI zich binnen het overboughtgebied bevindt, heeft het nog geen enkele vorm van bearish divergentie gevormd. De MACD neemt echter af en is bijna negatief geworden.

Of de prijs terugkomt of wordt afgewezen door het 5100 satoshi gebied zal waarschijnlijk de richting van de toekomstige trend bepalen. Op dit moment lijkt een afwijzing iets waarschijnlijker.